Założyłem ten temat, żeby nie szukać po innych newsów dotyczących Egiptu i sytuacji jaka ma tam miejsce.
Właśnie miałem okazję zamienić kilka słów z jednym z mieszkańców Marsa el Alam, którego wielu z nas zna. Kiedy byliśmy w Marsa, pracował w barze przy zjeżdżalniach.
Zapytałem się go jak wygląda sytuacja w Egipcie, bo dochodzą do nas nieciekawe newsy.
odpowiedział:
"Thankfully News is now in Cairo is okay and life began returning to the streets of Egypt and now we are at war with terrorism from the face and some satellite channels that distort the image of our dear Egypt with you and God willing, we will win them soon and safety and security prevail Egypt soon, God willing,"
tłumaczenie:
"Na szczęście Newsy z Kairu są w porządku i życie zaczęło wracać na ulice Egiptu, a teraz jesteśmy w stanie wojny z terroryzmem od strony telewizji i kanałów telewizji satelitarnej, która zniekształca obraz naszego drogiego Egiptu w waszych oczach i jeśli Bóg pozwoli, będziemy starać się wygrać szybko tą nieuczciwą walkę i przywrócić bezpieczeństwo Egiptu, jeśli Bóg pozwoli."
Ja napisałem, że chcemy latać do Egiptu i odwiedzać go jeszcze wiele razy, ale jak na razie nie możemy, bo wiele biur podróży odwołało loty w tym kierunku.
odpowiedź:
"I know that, but now began life back to tourism in Egypt, such as Hurghada and Marsa Alam and Safaga"
tłumaczenie:
"Wiem o tym, ale teraz rozpoczyna się z powrotem życie turystyki w Egipcie, w miejscowościach takich jak Hurghada, Marsa Alam i Safaga"
Jesteśmy stale w kontakcie z osobami które tam mieszkają. Więc będziemy kontrolować sytuację.
Niestety tak jak wiele razy się przejechaliśmy na mediach i tym co pokazują, tak i w tej sytuacji nie można wierzyć do końca tym informacjom które podają. Niestety oni szukają sensacji nawet tam gdzie często jej nie ma.
Kolejne informacje na pewno będą już w wkrótce, co i jak.