Poron(io)ne nasze gderanie :)

Re: Poron(io)ne nasze gderanie :)

Postprzez Ryszard Szwajcer » czwartek, 7 marca 2013, 21:57

Też Tusku i Arłukowicz mają się świetnie! :cry:
Jeżeli szkoła, praca, mąż lub żona przeszkadzają Ci w nurkowaniu, rzuć to wszystko w diabły i zanuraj z nami!
Ryszard Szwajcer

Postprzez Jarek » czwartek, 7 marca 2013, 22:26

Sławek napisał(a):Powinni to rozpiżyć w trzy dupy :evil:

Ale co ? , albo lepiej kto ? bo ci co są władni torozpiżyć to trzymają to dla pieniędzy.
Darek1 napisał(a):Od 30 lat mam odprowadzane składki na NFZ

Jak większość z nas Darku.
Darek1 napisał(a):mam wielkie szczęście że trafiłem w ręce jednych z najlepszych w Europie i do takiego szpitala.

Nie nie masz szczęścia, Ci najlepsi w Europie nie pracują w Tychach, sorry za szczerość.
Darek1 napisał(a):leżał ze mną na sali gościu w ostatnim stadium raka-3 dni wył dzień i noc z bólu,wzywał wszystkich świętych,prosił o środki przeciwbólowe-ale był mały kiks-morfiny w szpitalu kurwa nie ma

No właśnie , dlatego to delikatnie mówiąc nie jest najlepszy szpital :cry:
Darek1 napisał(a):Dobrze,ze pielęgniarki były święte

Wielka to pociecha dla bliskich tego człowieka, bo dla niego samego już żadna. Zaiste zastanawiam się już od dawna ile litości potrafimy mieć dla naszych zwierząt domowych którym w przypływie litości skracamy ostateczne cierpienia i dlaczego nie mamy takiej litości dla naszych ludzkich bliskich. Ile kosztuje ampułka morfiny ? Proszę nie odpowiadać.
Problem służby zdrowia tak naprawdę nie jest problemem służby zdrowia strikte , tylko sposobu jej finansowania. I zgadzam się tu że lekarze są od leczenia a nie od zarabiania. Niestety na koniec miesiąca lekarz, pielęgniarka, reszta personelu medycznego chce zarobić, i należy się im to jak psu zupa. Dlaczego więc pieprzony ZUS zabiera nam kupę kasy , z tej kasy finansuje sobie swoją mierną działalność, a to co im ewentualnie zostanie przekazuje do NFZ który finansuje sobie swoją działalność, a z tego co zostanie przekazuje ewentualnie na służbę zdrowia.
Tak zwana bezpłatna służba zdrowia to mit. Za wszystko płacimy z własnej kieszeni, opłacając przy tym bandę pośredników ukrywających się pod skrótami ZUS i NFZ płacimy całe zawodowe życie, a na koniec nie ma dla nas ampułki morfiny.
Ale się cholera rozgadałem , sorry, ale diabli mnie biorą jak na to wszystko patrzę i tego słucham , i nic do k.....y nędzy nie jestem z tym w stanie zrobić sorry.
Wiecie że miałem ostatnio małego narciarskiego bęcka, i zrobiłem kupę badań w związku z tym , ale wszystko na prywatne ubezpieczenie bo na NFZ musiałbym czekać pewnie z rok. Więc po co do cholery płacić ten ZUS i NFZ ???
Jarek

Postprzez Ryszard Szwajcer » czwartek, 7 marca 2013, 23:14

Tylko jak zrobić, żeby nie płacić na tych złodziei i darmozjadów?
Jeżeli szkoła, praca, mąż lub żona przeszkadzają Ci w nurkowaniu, rzuć to wszystko w diabły i zanuraj z nami!
Ryszard Szwajcer

Postprzez Darek1 » piątek, 8 marca 2013, 09:47

Jarek,ale ja byłem operowany w Szpitalu Uniwersyteckim Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego I-sza Katedra Chirurgi Ogólnej,Onkologicznej i Gastroenterologicznej przez prof.Matyję i prof.Kuliga.Przecież w Tychach bym się w życiu nie dał zoperować.Ja napisałem,że w Tychach mnie CHCIELI zoperować.Teraz lepiej.?
Z NAMI OSIĄGNIESZ DNO.
Darek1

Postprzez Darek1 » piątek, 8 marca 2013, 09:51

Szpital w Tychach JEST DO DUPY.Zresztą napisałem e-maila do właściciela na ten temat,ale nie sądzę żeby się moją opinią ktoś przejął.
Z NAMI OSIĄGNIESZ DNO.
Darek1

Postprzez Jarek » piątek, 8 marca 2013, 11:19

Darku, najważniejsze żebyś doszedł do dawnej formy , a kto Cię operował to ....... ważne że się powiodło :D
A ja już tak myślałem że dlaczego nie leczyć się u weterynarza ? sprzęt mają podobny i z reguły na miejscu w przychodni, wykształcenie podobne , umiejętności niejednokrotnie większe , robią to za w miarę rozsądne pieniądze , bez ZUS i NFZ , a przecież nieraz słyszałem: "zachowujesz się ja świnia" :lol: rzadziej niestety: "ale z ciebie zwierzę" , cholera nawet nie pamiętam kiedy ostatnio :( , więc dlaczego nie weterynarz ?
Jarek

Postprzez Ryszard Szwajcer » piątek, 8 marca 2013, 11:40

Nawet jak się przejęli, to niby co mają zrobić znaczy kim, czym, za co jak wszystko jest wysypane?
Ryszard Szwajcer

Postprzez Darek1 » piątek, 8 marca 2013, 12:38

I to na maksa.
Z NAMI OSIĄGNIESZ DNO.
Darek1

Postprzez Sławek » piątek, 8 marca 2013, 12:40

Jarek z weterynarzami to masz rację, znacznie więcej jest weterynarzy z powołania niż lekarzy od ludzi i patrząc na to jak traktują zwierzęta to czasem sam chciałbym tak być traktowany u lekarza :evil:
W teorii nie ma różnicy pomiędzy teorią a praktyką, w praktyce jest.
Sławek

Postprzez Jarek » piątek, 8 marca 2013, 12:41

A kiedy ostatni raz słyszałeś "Ale z Ciebie zwierzę" ? :lol:
Jarek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do DYSKUSJE OGÓLNE / HYDE PARK