Zaufaj mi! - Jestem inżynierem! :D

Re: Zaufaj mi! - Jestem inżynierem! :D

Postprzez Patryk » czwartek, 11 kwietnia 2013, 21:56

Obrazek
Obrazek
Patryk

Postprzez Oskar » piątek, 12 kwietnia 2013, 00:48

inz.jpg
inz.jpg (27.54 KiB) Przeglądane 4143 razy
WELCOME TO MY WORLD, THE WORLD OF EDENSPORT
Oskar

Postprzez Darek1 » piątek, 12 kwietnia 2013, 04:17

:lol: :lol: :lol:
Z NAMI OSIĄGNIESZ DNO.
Darek1

Postprzez Ryszard Szwajcer » niedziela, 5 maja 2013, 21:27

Dlaczego samochody kiedyś były wieczne a teraz nie mogą?

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... qRhHCi710#!
Jeżeli szkoła, praca, mąż lub żona przeszkadzają Ci w nurkowaniu, rzuć to wszystko w diabły i zanuraj z nami!
Ryszard Szwajcer

Postprzez Ryszard Szwajcer » sobota, 11 maja 2013, 10:20

Co za kretynizm polityków!

Od 2014 r. auta nie pojadą szybciej, niż 120 km/h
Parlamentarzyści chcą, żeby od 1 stycznia 2014 r. produkowane samochody były wyposażone w urządzenia, które ograniczają ich prędkość do... 120 km/h.

Europosłowie komisji ds. środowiska PE zagłosowali we wtorek za ograniczaniem emisji CO2 przez lekkie samochody dostawcze do poziomu 147 g/km do 2020 roku. Obecnie jest to średnio 203 g/km. Chodzi o samochody sprzedawane na terenie Unii Europejskiej.

Parlamentarzyści chcą, żeby od 1 stycznia 2014 r. produkowane samochody były wyposażone w urządzenia, które ograniczają ich prędkość do... 120 km/h.
Europosłowie komisji ds. środowiska PE zagłosowali we wtorek za ograniczaniem emisji CO2 przez lekkie samochody dostawcze do poziomu 147 g/km do 2020 roku. Obecnie jest to średnio 203 g/km. Chodzi o samochody sprzedawane na terenie Unii Europejskiej.

Posłowie zaakceptowali projekt regulacji zdecydowaną większością - za było 53 parlamentarzystów, przeciw czterech, a jeden wstrzymał się od głosu. Sprawozdawca parlamentarnej komisji Holger Krahmer otrzymał mandat do rozpoczęcia negocjacji z Radą.

"Z zadowoleniem przyjmuję potwierdzenie przez komisję celu 147 g na 2020 rok, jak uzgodniono trzy lata temu. Wezwania do bardziej ambitnych limitów (redukcji emisji do 2020 r.) nie powinny znaleźć akceptacji. Jeśli będziemy zmieniać cele zbyt często, producenci nie będą mieli pewności, co do prawa" - powiedział Krahmer po głosowaniu.

Parlamentarzyści wprowadzili jednak do projektu poprawki. Chcą, żeby od 1 stycznia 2014 r. produkowane samochody były wyposażone w urządzenia, które ograniczają ich prędkość do 120 km/h. Każde dodatkowe urządzenie wiążę się jednak z dodatkowym wydatkiem dla klientów.

Krahmer był przeciwny tej poprawce, jednak została ona przegłosowana. "Unia Europejska nie jest właściwym miejscem, żeby regulować zachowanie kierowców na drogach. Nie powinna decydować o ograniczeniu prędkości do maksymalnego limitu 120 km/h. To ingerencja w krajowe regulacje dotyczące zasad ruchu drogowego" - stwierdził.

Więcej- http://moto.onet.pl/1682246,1,od-2014-r ... tml?node=6
Jeżeli szkoła, praca, mąż lub żona przeszkadzają Ci w nurkowaniu, rzuć to wszystko w diabły i zanuraj z nami!
Ryszard Szwajcer

Postprzez Patryk » sobota, 11 maja 2013, 12:37

Hahaha :D Już to widzę, jak wszyscy będą grzecznie jeździć :D

Niech jeszcze zredukują prędkość startu samochodów, aby maksymalnie w 60 sekund mogły osiągnąć 100km/h, ponieważ przy gwałtownym starcie spala się więcej, a za tym idzie większa emisja spalin. Poza tym, nie można dopuścić aby koła jakiegokolwiek samochodu zakręciły się w miejscu, ponieważ guma mogłaby się zetrzeć w zbyt gwałtownym tempie, a co za tym idzie, motylek w trawie obok drogi mógłby od tej startej gumy dostać ataku choroby filipińskiej. Można to zaobserwować u wielu motylków zatrutych gumą, które niestety utraciły możliwość latania na wprost.

:lol: :lol: :lol: :lol: Otwieram firmę ściągającą te zabezpieczenia, myślę że zostanę milionerem :D
Obrazek
Patryk

Postprzez Patryk » sobota, 11 maja 2013, 12:42

Obrazek
Patryk

Postprzez Janusz P » sobota, 11 maja 2013, 17:53

Dla samochodów osobowych poziom emisji CO2 to 130g/km do 2015 roku /ograniczenie prędkości dotyczyć by miało samochodów dostawczych/.
Zgodnie z porozumieniem do końca 2013 roku 75% produkowanych samochodów ma spełniać wymóg maksymalnej emisji CO2 nie przekraczającej 130g/km, do końca 2014 roku 80% samochodów, w roku 2015 wymóg dotyczył będzie wszystkich produkowanych samochodów. W przypadku gdy limity zostaną przekroczone, producenci zmuszeni będą zapłacić za każdy wyprodukowany nie spełniający norm pojazd od 5 do 25 euro za przekroczenie mniejsze niż 4g oraz 95 euro w przypadku przekroczenia równego lub większego niż 4g.
Osiągnięcie tego poziomu jest możliwe przez zmniejszanie ciężaru pojazdu, oraz zastosowanie silników o małych objętościach ale doładowanych,przystosowanych do spalania mieszanek ubogich.
Oczywiście będą to musieli zapłacić nabywcy samochodów.
Moim skromnym zdaniem jest jest to droga donikąd , przy tym poziomie nauki , technologi ,techniki, potrzebny by był rozwój nauk podstawowych.
Janusz P

Postprzez Ryszard Szwajcer » sobota, 11 maja 2013, 20:20

Czyli praktycznie koncerny mają obowiązek zrobić coś niewykonalnego przy obecnym stanie i poziomie technologicznym oraz obecnym poziomie wiedzy...
zajebiście...
Ryszard Szwajcer

Postprzez Darek1 » niedziela, 12 maja 2013, 06:14

Rency i nogowie opadajo..... :?
Z NAMI OSIĄGNIESZ DNO.
Darek1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do HUMOR / Filmy / Inne