przez Adam » wtorek, 13 sierpnia 2013, 13:08
Sprawdziłem pocztę i tez mam wiadomość.
Szanowny Panie,
Jako Bingo Airways, każdą reklamację rozpatrujemy indywidualnie. W liście, który dostaliśmy od Pana nie było informacji, że lecieliście Państwo jako zorganizowana grupa 36 osobowa.
Jeśli tak było faktycznie - prosimy o przesłanie jednej reklamacji w mieniu wszystkich 36 osób - wtedy my w sposób spójny odniesiemy się do niej.
Jeszcze raz bardzo przepraszam za opóźnienie wylotu naszego samolotu i związane z ni9m niedogodności.
Pozdrawiam
Piotr Samson
A tutaj treść z załącznika
Szanowny Panie,
Dziękujemy za przesłanie do nas listu z reklamacją dotyczącą opóźnienia rejsu BGY 1709 z Katowic do Hurghady w dniu 14.06.2013.
W imieniu naszej linii, bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację i niedogodności z nią związane.
Dokładamy wszelkich starań, aby nasze samoloty latały punktualnie a bezpieczeństwo naszych pasażerów jest naszą nadrzędną wartością.
Przyczyna opóźnienia 14.06 była usterka zewnętrznego generatora elektrycznego (GPU), podstawionego przez firmę Tunis Air Handling, z którego samolot korzystał w czasie boardingu w locie poprzedzającym lot z Katowic.
Lot z Katowic do Hurghady nastąpił bezpośrednio po opóźnionym locie z Tunisu do Katowic. W Tunisie w wyniku spadku napięcia pojawiła się usterka obu układów radiowysokościomierzy, co uniemożliwiło wykonanie lotu. Ta usterka nastąpiła z winy zewnętrznego operatora (agenta handlingowego) – jedynego dostępnego na lotnisku w Tunisie, na którego wybór Bingo Airways nie miało wpływu.
W związku z tym, że usterka nastąpiła w okolicznościach nadzwyczajnych, na które Bingo Airways nie miało wpływu , zgodnie z zapisami Rozporządzenia nr. WE 261/2004, przewoźnik nie ma obowiązku wypłacania odszkodowania pasażerom. Rozumiejąc jednak, że ze względu na opóźnienie samolotu, Pan urlop został skrócony o jeden dzień, proponujemy rekompensatę w kwocie 400 zł.
Jeśli akceptuje Pan taką rekompensatę i wyczerpuje ona wszystkie Pani roszczenia wobec Bingo Airways, prosimy o przesłanie takiej deklaracji do nas wraz z numerem konta, na które mamy zrobić przelew.
W imieniu Bingo Airways jeszcze raz przepraszam za zaistniałą sytuację.
Dalej z tego nic nie wiem!!! Tzn 400zł na głowę czy w sumie? Jak dla mnie porażka!!!! Rysiek moje zdanie na ten temat znasz. Czekamy na innych
"Zwyczaj puszczania kobiet w drzwiach sięga czasów prehistorycznych. W ten sposób sprawdzało się czy w jaskini nie ma niedźwiedzi"