Poron(io)ne nasze gderanie :)

Re: Poron(io)ne nasze gderanie :)

Postprzez Darek1 » niedziela, 20 lipca 2014, 06:21

Dzińdoberek :D Nie jest dobrze-słońce już wstało i zaczyna lampić. :shock: Wieje leciutka bryza to i Adriatyk sie lekko zmarzsczył-może na mój widok? :lol: Po śniadaniu idziemy całą bandą posnurkować :mrgreen: Potem do Szibenika na zakupy i zwiedzanie.A dalej to się obaczy.Pozdrowionka. :D
Z NAMI OSIĄGNIESZ DNO.
Darek1

Postprzez Ryszard Szwajcer » niedziela, 20 lipca 2014, 23:25

Dobry wieczór :)
Właściwie to już noc ale dopiero teraz złapaliśmy słaby sygnał naszych przekaźników. A niby jesteśmy tak blisko cywilizacji a nasza telefonia i internet jest na jedną kreskę i to byle jaką.
W Świnoujściu pogoda piękna. Lampa i dzisiaj zaczęło wiać, więc jutro może spróbujemy pobawić się z deskami i latawcami.
Ludzi po prostu pierdyliard!
Dobrze, że chociaż na plażę chodzimy tam, gdzie jest ich znacznie mniej. :)
Pozdrowionka dla tych, co muszą pracować :)
Janusz - nie przejmuj się. Jak będziesz w moim wieku, to też będziesz sobie mógł zrobić czasami urlop kiedy chcesz :lol:
Widzisz- Andrzej już swój kapitał emerytalny wypracował i też teraz jeździ sobie i zwiedza :lol:
Jeżeli szkoła, praca, mąż lub żona przeszkadzają Ci w nurkowaniu, rzuć to wszystko w diabły i zanuraj z nami!
Ryszard Szwajcer

Postprzez Darek1 » poniedziałek, 21 lipca 2014, 05:16

Dzińdybry :D Coś tu się pokićkało-zachmurzone i zaczyna lać :shock:
Z NAMI OSIĄGNIESZ DNO.
Darek1

Postprzez Ryszard Szwajcer » poniedziałek, 21 lipca 2014, 23:12

Dobry Wieczór :)
A u nas super pogoda, choć od ostatniego Egiptu jakoś nas wiatr prześladuje okropnie. Wieje okrutnie. Tak wieje, że nie mamy tak małego sprzętu do pływania :oops:
Może jutro...?
Ale dzisiaj się dowiedzieliśmy, że ma dojechać do nas całkiem niemało ekipy z edenu, więc będzie się działo! Oj będzie! :D
Jeżeli szkoła, praca, mąż lub żona przeszkadzają Ci w nurkowaniu, rzuć to wszystko w diabły i zanuraj z nami!
Ryszard Szwajcer

Postprzez Darek1 » wtorek, 22 lipca 2014, 04:47

Dzińdoberek :D Jeżdżę do Chorwacji od 95-tego roku i czegoś takiego jeszcze nie widziałem-pogoda taka jak u nas w najbardziej syfiate dni listopada :shock: Próbujemy się ratować zwiedzając różne dziwne miejsca , ale co to za zwiedzanie w takim deszczu i przy takim wietrze?Kiedyś się mówiło że jest drogo-ale pogoda pewna-to już nieaktualne.Chorwaci mówią że takiej pogody jak tego lata nie było od 50-ciu lat :shock: :cry: :evil:
Z NAMI OSIĄGNIESZ DNO.
Darek1

Postprzez Ryszard Szwajcer » wtorek, 22 lipca 2014, 23:37

A mówiłem jechać nas nasz, polski Bałtyk?
U nas lampa cały czas, dzisiaj wiało na tyle fajnie, że wszyscy wylegli na plażę ale i poszaleć z żaglami i latawcami można było. Morze zadziwiająco ciepłe. Siedziałem dzisiaj prawie cały dzień w wodzie tylko w kąpielówkach i spokojnie mogę stwierdzić jako ostatnio raczej ciepłolubny, że jest zadziwiająco superowo.
Zadziwiające jest to, co piszesz Darku, bo raczej takiej pogody w Chorwacji można się było spodziewać raczej na jesień jak już.
My się bawimy tak:
Załączniki
5.jpg
5.jpg (186.27 KiB) Przeglądane 2333 razy
Ryszard Szwajcer

Postprzez Ryszard Szwajcer » wtorek, 22 lipca 2014, 23:45

I tak:
Załączniki
8.jpg
8.jpg (168.74 KiB) Przeglądane 2333 razy
7.jpg
7.jpg (186.08 KiB) Przeglądane 2333 razy
6.jpg
6.jpg (151.53 KiB) Przeglądane 2333 razy
Ryszard Szwajcer

Postprzez Darek1 » środa, 23 lipca 2014, 05:27

Dzińdoberek :D Fajnie się macie :D My wczoraj wybraliśmy się do Zadaru-pogoda zrobiła się super-pozwiedzaliśmy sobie dosyć dużo no i wracamy :mrgreen: A w drodze powrotnej w miejscowości Sv.Jakov jak nas dopadło oberwanie chmury,z gradem....noooo mniętko miałem :shock: Cały ruch się zatrzymał , wszystko pozjeżdżało gdzie się da-żyję już parę latek ale coś takiego widziałem drugi raz w życiu.Na drogi wyjechały wszelakie służby ratownicze i policja :o Potem w telewizorni podali że spadło 91 litrów wody na metr kwadratowy :shock: A wszystko to trwało około pół godziny.Teraz pogoda jest piękna i tak ponoć ma już zostać jak podaje ichny Instytut Meteorologi.
Z NAMI OSIĄGNIESZ DNO.
Darek1

Postprzez Ryszard Szwajcer » środa, 23 lipca 2014, 19:14

Hejka wszystkim!
U nas pogoda nadal iście egipska.Co prawda wieje (słabiej niż ostatnio w Egipcie) ale przynajmniej szaleństwo dalej na wodzie pełną gębą :)
Kiedyś w Chorwacji przeżyliśmy mega nawałnicę. Taką, że stoły i krzesła latały jak puste reklamówki. Do tego ulewny deszcz, więc wiem, co w tamtym rejonie czasami pogoda potrafi.
Za chwilkę lecimy na promenadę połazić i oczywiście zadbać o sadełko :)
No i czekamy na naszą edenową ekipę, która ma dojechać w piątek :)
Ryszard Szwajcer

Postprzez Darek1 » czwartek, 24 lipca 2014, 05:41

Dzińdoberek :D No to wczoraj mieliśmy w końcu pogodę jak na ten region przystało i mam nadzieję że tak już zostanie :D
Z NAMI OSIĄGNIESZ DNO.
Darek1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do DYSKUSJE OGÓLNE / HYDE PARK