Nasze fotki, niekoniecznie nurkowe

Re: Nasze fotki, niekoniecznie nurkowe

Postprzez manfly » środa, 13 lipca 2011, 07:27

Wytłumaczę Ci wszystko bo to naprawdę nie jest trudne ;)
manfly

Postprzez Ryszard Szwajcer » środa, 13 lipca 2011, 09:35

Ależ ja się domyślam, że to nie może być trudne!
Problem jednak leży nie w trudności zagadnienia, tylko w moim kompletnym braku talentu i postrzegania świata przez pryzmat obiektywu.
Są ludzie, którzy mają wyczucie do zdjęć i filmów. Wiedzą i czują gdzieś tam wewnątrz jak się ustawić, jak popatrzeć na całkiem normalną rzecz lub przedmiot żeby coś, co użytkujemy tysiąc razy dziennie, nabrało zupełnie innego kształtu i zbudowało w nas takie emocje lub przemyślenia, że cholernej łyżce do zupy dla przykładu, będziemy się przyglądać później innymi oczami...
Ja takiego czegoś nie mam, choć próbowałem "to" w sobie znaleźć i to wiele razy.
Kłopot jednak ze zrozumieniem się i kompletną niezgodnością charakterologiczną pomiędzy mną a aparatami fotograficznymi, powoduje moją szczerą i głęboką niechęć do wszystkiego, co ma różne wypukłości tu i tam i do tego jakieś cholerne guziczki :lol:
Jeżeli szkoła, praca, mąż lub żona przeszkadzają Ci w nurkowaniu, rzuć to wszystko w diabły i zanuraj z nami!
Ryszard Szwajcer

Postprzez manfly » środa, 13 lipca 2011, 11:11

Jeżeli Cię to tylko pocieszy to powiem szczerze, że dla mnie sztuka patrzenia przez obiektyw też nie jest do końca opanowana. Najczęściej jak już oglądam zdjęcia to widzę, że tak naprawdę mogłem to zrobić całkiem inaczej, ale niestety w tym momencie jest już za późno ;) ;) ;)
manfly

Postprzez Ryszard Szwajcer » środa, 13 lipca 2011, 11:21

Tak jest zawsze i chyba ze wszystkim!
Jak wybudujesz dom, to też będziesz wiedział, że to, czy tamto mogło być inaczej. Wybudujesz drugi i to samo. trzeci i cholera tak samo!
Kompletnie mnie kurcze nie pocieszyłeś! Ale próbuj dalej! Jak nie wyjdzie tutaj, to jak wpadniesz do nas po południu, może osobiście będzie lepiej! :lol:
Jeżeli szkoła, praca, mąż lub żona przeszkadzają Ci w nurkowaniu, rzuć to wszystko w diabły i zanuraj z nami!
Ryszard Szwajcer

Postprzez Jarek » środa, 13 lipca 2011, 12:07

Ryszard Szwajcer napisał(a):Problem jednak leży nie w trudności zagadnienia,

Ryszard Szwajcer napisał(a):talentu i postrzegania świata przez pryzmat
manfly napisał(a):jak popatrzeć na całkiem normalną rzecz lub przedmiot żeby coś, co użytkujemy tysiąc razy dziennie, nabrało zupełnie innego kształtu i zbudowało w nas takie emocje lub przemyślenia,
manfly napisał(a):kompletną niezgodnością charakterologiczną pomiędzy mną a aparatami fotograficznymi, powoduje moją szczerą i głęboką niechęć do wszystkiego, co ma różne wypukłości tu i tam i do tego jakieś cholerne guziczki :lol:

Myślałeś o literaturze pięknej ?
Jarek

Postprzez Ryszard Szwajcer » środa, 13 lipca 2011, 12:54

Oraz iście Balzakowskich kształtach... cholernych aparatów fotograficznych, które za jasną cholerę nie przyjmują do wiadomości, że chcę sfotografować coś zupełnie innego i zupełnie inaczej, niż to ostatecznie wychodzi!!! :oops:
Ryszard Szwajcer

Postprzez Jarek » sobota, 16 lipca 2011, 20:23

Może spróbuj to okrągłe z przodu kierować na obiekt do sfotografowania :lol:
Jarek

Postprzez Jarek » sobota, 16 lipca 2011, 21:11

No nie wiem, ale żeby nie było że się tylko złośliwię , no to taki mały klimacik Egipski :D
Obrazek
Ostatnio edytowano niedziela, 17 lipca 2011, 22:50 przez Jarek, łącznie edytowano 2 razy
Jarek

Postprzez Jarek » sobota, 16 lipca 2011, 21:20

I jeszcze trochę z pod wody, tak trochę nudno, wodę słabo widać :D
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano niedziela, 17 lipca 2011, 23:11 przez Jarek, łącznie edytowano 1 raz
Jarek

Postprzez Ryszard Szwajcer » sobota, 16 lipca 2011, 23:05

Hehehe! Już niedługo zobaczymy wspólnie prawie niewidzialną wodę!
Ryszard Szwajcer

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria zdjęć różnych