Sharm El Sheikh z EdenSport- wrzesień 2011r.

Re: Sharm El Sheikh z EdenSport- wrzesień 2011r.

Postprzez Ryszard Szwajcer » czwartek, 4 sierpnia 2011, 20:36

Z masztów, to chyba tylko skoro świt? :lol:
Jeżeli szkoła, praca, mąż lub żona przeszkadzają Ci w nurkowaniu, rzuć to wszystko w diabły i zanuraj z nami!
Ryszard Szwajcer

Postprzez Patryk » piątek, 5 sierpnia 2011, 10:53

Z górnych pokładów i dachu się super skacze :D
Obrazek
Patryk

Postprzez Patryk » piątek, 5 sierpnia 2011, 17:08

Jeśli ktoś z lecących chciał przewieźć lub przelecieć samolotem jakieś rzeczy stosunkowo niebezpieczne takie jak:

•Kajdanki - szkoda, a chciałem się pobawić na pokładzie w zakładników i porywaczy, czy jakoś tak :lol:
•Żyletki luzem - EMO mają przewalone !
•Młotek, śrubokręt, wiertarka - chciałem zabrać jakby trzeba było naprawić jakieś drzwi ewakuacyjne czy coś innego co można zepsuć na pokładzie :D
•Pasy mocujące z napinaczami do naczep i przyczep transportowych
•"Linki stalowe", niestety też nie można, ale "Struny do instrumentów " pewnie że tak. Więc jakby ktoś chciał przewozić struny do fortepianu to spoko.
•Przedmioty będące przedmiotem przemytu (napoje alkoholowe, środki finansowe przekraczające dozwolone limity, oraz wszelkie inne przedmioty, których posiadanie jest zabronione.) - Niestety nie poprzemycamy żadnych dementorów do kraju :(
•"Gilotyny do cygar bez wymiennych ostrzy" - bo takie z wymiennymi są niebezpieczne, wiadomo że ostrza się tępią, podobno po 30 uciętych palcach trzeba wymieniać ostrze, więc 3 osoby pozbędą się palców w dłoniach i trzeba będzie zmienić narzędzie tortur.
•Tasaki rzeźnicze - tutaj też wielki zawód z mojej strony, jakby to fajnie było wbić się z tasakiem.
•Detonatory, zapalniki i bezpieczniki, Dynamit, Fajerwerki, race , Granaty wszelkiego rodzaju, Materiały i urządzenia wybuchowe , Miny oraz inne wojskowe materiały wybuchowe, Napoje alkoholowe o mocy powyżej 70 % objętości (140 % proof) - alkohol dałem do rzeczy tzn rozrywkowych, którymi można się rozerwać. Niestety rozrywanie się na pokładzie nie jest wskazane, wręcz jest zabronione. Szkoda... Jak my tą trasę zniesiemy ?

A teraz na poważnie:

Pełna lista przemiotów na oficjalnej stronie Urzędu Lotnictwa Cywilnego
Tak samo jak informacje odnośnie parkingu można znaleźc na Oficjalnej stronie Katowice Airport Od 7 do 15 dni promocja za parking 69 zł za cały okres postoju
Obrazek
Patryk

Postprzez Ryszard Szwajcer » niedziela, 14 sierpnia 2011, 21:20

Ubezpieczenie dla osób nurkujących w czasie naszego wyjazdu!

Ponieważ sporo osób wyjeżdżających z nami do SHS chce się doubezpieczyć od nurkowania, zorganizowałem możliwość bardzo atrakcyjnego ubezpieczenia naszej nurkującej grupy.
Osoby, które chcą dopisać się do listy ubezpieczających się grupowo, bardzo proszę o kontakt.

1. Rychu
2. Oskar
3. Patryk
4. Jarek K.
5. Robert G.
6. Agnieszka P
7. Kinga P.
8. Sławek T.
9. Marta D.
10. Darek S.
11. Franek Z.
12. Adam P.
13. Oleńka
14. Dominik P.
15. Agnieszka W.
16. Marek D.
17. Bartek L.
18. Magda L.
Ostatnio edytowano wtorek, 23 sierpnia 2011, 13:11 przez Ryszard Szwajcer, łącznie edytowano 6 razy
Jeżeli szkoła, praca, mąż lub żona przeszkadzają Ci w nurkowaniu, rzuć to wszystko w diabły i zanuraj z nami!
Ryszard Szwajcer

Postprzez Ryszard Szwajcer » wtorek, 16 sierpnia 2011, 15:51

Na naszej rezerwacji, znajdują się następujące informacje:

Dodatkowe opłaty obowiązkowe, płatne w Egipcie niezależnie od biura podróży: wiza egipska +15USD (nie obowiązuje
obywateli, którzy planują pobyt w części półwyspu Synaj - pomiędzy Tabą a Sharm el Sheikh z wyj. klasztoru Sw. Katarzyny
oraz Ras Mohamed).
Dzień wylotu i powrotu jest rozpoczęciem i zakończeniem imprezy przeznaczonym na przeloty.

Godziny lotów należy potwierdzić 24h przed wylotem i powrotem www.alfastar.pl/wyloty lub u przedstawiciela B.P. Alfa Star

Organizator informuje, ze podczas planowania podrózy Uczestnik powinien posiadac paszport wazny co najmniej szesc
pełnych miesiecy od daty planowanego konca imprezy.

Gwarancji ubezpieczeniowej udziela:
Europaische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce, z siedziba 80-748 Gdansk, ul. Chmielna 101/102
Okres waznosci gwarancji: od 01.01.2011 r. do 31.12.2011 r.
Załączniki
Rezerwacja.jpg
Rezerwacja.jpg (106.66 KiB) Przeglądane 3527 razy
Ryszard Szwajcer

Postprzez Ryszard Szwajcer » wtorek, 16 sierpnia 2011, 16:15

Na spotkaniu przed wylotem do Sharm El Sheikh, gościliśmy zarówno organizatora naszego wylotu - Marka Rokowskiego, jak i właścicieli bazy "Sinaicollege" w Egipcie, którzy osobiście przyjechali na nasze spotkanie, czyli Dorotę i Romanio.

Myślę, że praktycznie wszystko, co mogło być wyjaśnione, zostało wyjaśnione.
Spotykamy się na lotnisku, dwie godziny przed wylotem, czyli o godz. 6.45, 31 sierpnia 2011r. (środa)
Piszę pogrubionymi, bo coraz więcej osób mnie pyta, "kiedy to my właściwie lecimy" :lol:

Lecą z nami Dorota i Romanio, więc będziemy mieli pełną opiekę, przez cały czas pobytu. Zarówno pod wodą, jak i nad wodą możemy zatem liczyć na Dorotę jako naszą przewodniczkę.
Dorota z Romanio będą mieszkali z nami w naszym hotelu, więc będziemy mieli ich bardzo blisko :D

Przypominam, że w Egipcie jest raczej ciepło :lol:, więc nie bierzemy ze sobą zbyt dużo ciepłej odzieży.
Automaty oddechowe, komputery, latarki, aparaty fotograficzne, kamery i tego typu wyposażenie jako najcięższe, proponuję wrzucić do bagażu podręcznego.
Noży nie bierzemy, bo i tak w Egipcie jest zakaz ich używania.
Ryszard Szwajcer

Postprzez Ryszard Szwajcer » sobota, 20 sierpnia 2011, 10:31

Ze względu na przypadek losowy, jedna z osób musiała zrezygnować z wyjazdu z nami do SHS.
Zwolniło się zatem jedno miejsce na wyjazd.
Osoba która zdecydowałaby się wskoczyć na to miejsce, proszona jest o kontakt ze mną tel. +48 510 112 454 .
Ryszard Szwajcer

Postprzez Adam » wtorek, 23 sierpnia 2011, 13:22

Czy są już informację na temat parkingu w Katowicach? Czy możemy dokonać rezerwacji przez AS.
"Zwyczaj puszczania kobiet w drzwiach sięga czasów prehistorycznych. W ten sposób sprawdzało się czy w jaskini nie ma niedźwiedzi"
Adam

Postprzez Ryszard Szwajcer » wtorek, 23 sierpnia 2011, 14:09

Parking pod lotniskiem zorganizowany!

Właśnie przeprowadziłem rozmowy z parkingami w Pyrzowicach. Najtaniej, zostawienie naszych aut wyszło na parkingu ALDA.
Za tydzień 50zł, więc myślę że cena jest naprawdę fajna.
W czasie rozmowy telefonicznej zapewniono mnie, że parking jest non stop strzeżony i w pełni monitorowany.
Mamy zarezerwowanych 7 miejsc parkingowych dla naszych nurasów. Wjazd na parking na hasło EdenSport.

Parking jest położony 150 metrów od terminali, więc najpierw wjeżdżamy na parking lotniska, wypakowujemy manele i zostawiamy z naszymi ludźmi a sami kierowcy wyjeżdżają z parkingu lotniska i jadą na parking ALDA zostawić samochody.
Myślę, że może być co?

http://www.parking-pyrzowice.pl/index.htm

http://www.parking-pyrzowice.pl/cennik.htm
Ostatnio edytowano środa, 24 sierpnia 2011, 10:18 przez Ryszard Szwajcer, łącznie edytowano 1 raz
Ryszard Szwajcer

Postprzez Jarek » wtorek, 23 sierpnia 2011, 14:35

Ryśko ! a oni czasami nie wożą ludzi swoimi busami , bo ostatnio jak tam byłem w Styczniu to w ramach parkingu tych 50 zł była podwózka na lotnisko. Dość sprawnie i wygodnie to poszło.
Jarek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyjazdy zagraniczne