Jeśli ktoś z lecących chciał przewieźć lub przelecieć samolotem jakieś rzeczy stosunkowo niebezpieczne takie jak:
•Kajdanki - szkoda, a chciałem się pobawić na pokładzie w zakładników i porywaczy, czy jakoś tak
•Żyletki luzem - EMO mają przewalone !
•Młotek, śrubokręt, wiertarka - chciałem zabrać jakby trzeba było naprawić jakieś drzwi ewakuacyjne czy coś innego co można zepsuć na pokładzie
•Pasy mocujące z napinaczami do naczep i przyczep transportowych
•"Linki stalowe", niestety też nie można, ale "Struny do instrumentów " pewnie że tak. Więc jakby ktoś chciał przewozić struny do fortepianu to spoko.
•Przedmioty będące przedmiotem przemytu (napoje alkoholowe, środki finansowe przekraczające dozwolone limity, oraz wszelkie inne przedmioty, których posiadanie jest zabronione.) - Niestety nie poprzemycamy żadnych dementorów do kraju
•"Gilotyny do cygar bez wymiennych ostrzy" - bo takie z wymiennymi są niebezpieczne, wiadomo że ostrza się tępią, podobno po 30 uciętych palcach trzeba wymieniać ostrze, więc 3 osoby pozbędą się palców w dłoniach i trzeba będzie zmienić narzędzie tortur.
•Tasaki rzeźnicze - tutaj też wielki zawód z mojej strony, jakby to fajnie było wbić się z tasakiem.
•Detonatory, zapalniki i bezpieczniki, Dynamit, Fajerwerki, race , Granaty wszelkiego rodzaju, Materiały i urządzenia wybuchowe , Miny oraz inne wojskowe materiały wybuchowe, Napoje alkoholowe o mocy powyżej 70 % objętości (140 % proof) - alkohol dałem do rzeczy tzn rozrywkowych, którymi można się rozerwać. Niestety rozrywanie się na pokładzie nie jest wskazane, wręcz jest zabronione. Szkoda... Jak my tą trasę zniesiemy ?
A teraz na poważnie:Pełna lista przemiotów na
oficjalnej stronie Urzędu Lotnictwa CywilnegoTak samo jak informacje odnośnie parkingu można znaleźc na
Oficjalnej stronie Katowice Airport Od 7 do 15 dni promocja za
parking 69 zł za cały okres postoju