Moi drodzy współmierzęcy (czy jak to sie tam pisze) w podbijaniu/odbijaniu różnego rodzaju atrakacji na terenie naszego Państwa i całego świata... . Próba odbicia Aqua parku powiodła się niepowodzeniem a tamtejsi ludzie odpowiedzili na mój list gdzie poniżej zamieszczam terść
Szanowny Panie,
Wnikliwie przeanalizowaliśmy Pana uwagi.
Na teren Wrocławskiego Parku Wodnego można wchodzić z kamerami i aparatami fotograficznymi i korzystać z wszystkich naszych atrakcji jedynie z wykluczeniem zjeżdżalni. Przyczyną, dla której wprowadziliśmy taką zasadę są względy bezpieczeństwa wszystkich naszych klientów, co jest ujęte w regulaminie Wrocławskiego Parku Wodnego.
Nie wolno zjeżdżać z jakimikolwiek przedmiotami np. okularami, naszyjnikami itp. Szybkość zjazdu ze zjeżdżalni żółtej to średnio 60 km/h, przy takiej prędkości w przypadku uderzenia o ścianę tunelu kamerą lub aparatem fotograficznym może dojść do jej uszkodzenia i wypadku z udziałem następnej korzystającej z atrakcji osoby.
Wspomniana przez Pana zasada o korzystaniu z atrakcji na własną odpowiedzialność nie zezwala na stwarzanie zagrożenia dla innych.
Oczywiście zwróciliśmy naszym pracownikom uwagę, że zakaz używania kamer i aparatów fotograficznych dotyczy jedynie zjeżdżalni.
Mam nadzieję, że te przyczyny są dla Pana zrozumiałe i nie zniechęcą Pana do odwiedzania nas w przyszłości.
Pozdrawiam
Nicole Wichaj
Koordynator Obiektu
P.S. Wysoka ibizo i inni tam ludzska teraz możemy się odnieść do ich odpowiedzi i przemyśleć kolejny plan odbicia.....