Wyjazd do Terlicka 3.05.2011

Wyjazd do Terlicka 3.05.2011

Postprzez Andrzej » środa, 27 kwietnia 2011, 22:57

3-go maja o ile pogoda nie spłata nam figla organizujemy pierwszy wspólny wyjazd do Terlicka. Jak już wcześniej pisaliśmy wyciąg w Terlicku znajduje się ok 45 km od Naszego Centrum. 30 kwietnia będzie się tam odbywać oficjalne otwarcie sezonu a 3 maj jest w Czechach normalnym dniem pracującym tak więc raczej nie spodziewamy się kolejek pod wyciągiem :D Nawet jeśli pogoda dopisze warto pamiętać o wzięciu pianki:) Wyjazd planowany jest wstępnie na godzinę 13.30 spod naszego centrum bo wyciąg w tygodniu otwarty jest narazie od 15-19. Wszystkich chcących poszaleć na wodzie zapraszamy do wspólnej zabawy :D

Cena za karnety:

- 1 przejazd 30 kc
- 5 przejazdów 140 kc
- 10 przejazdów 250 kc
- 30 przejazdów 690 kc
- 50 przejazdów 1050 kc

- 1 godzina 300 kc
- 2 godziny 380 kc
- 3 godziny 450 kc
- 4 godziny 490 kc

Kurs korony na dzień dzisiejszy to 0,1637 pln
Andrzej

Re: Wyjazd do Terlicka 3.05.2011

Postprzez Ryszard Szwajcer » środa, 27 kwietnia 2011, 23:05

Mam nadzieję ze pogoda będzie nam sprzyjała.
Z tego, co już dzisiaj rozmawialiśmy w Edenie, pojedzie z nami znacznie więcej osób.
Pianka to podstawa, bo "gichnąć" się jak długi w wodzie o temperaturze 10 stopni bez pianki nawet wtedy, gdy będzie super słońce, nie należy do najprzyjemniejszych doznań cielesnych ;)
Ja jadę.

Kto jeszcze z nami jedzie?
1. Andrzej
2. Rychu
3. Oskar
4. Patryk
Jeżeli szkoła, praca, mąż lub żona przeszkadzają Ci w nurkowaniu, rzuć to wszystko w diabły i zanuraj z nami!
Ryszard Szwajcer

Postprzez Patryk » środa, 27 kwietnia 2011, 23:23

Fajnie by było gdyby ktoś z uczestników zabrał aparat fotograficzny, bo ja biorę mój, ale wiadomo że wszystkiego nie uchwycę, poza tym nie jest on wyposażony w cuda wianki :) No i tak jeszcze poza tym wszystkim zazwyczaj to ja robię fotki i na żadnej mnie nie ma :D :lol: :lol:
Obrazek
Patryk

Postprzez Ryszard Szwajcer » czwartek, 28 kwietnia 2011, 08:20

Pomyka z nami nasz nadworny fotograf i oczywiście przede wszystkim nasz partnur Adam, wiec zdjęcia na pewno będą super.
Jednak dzisiaj rano zapowiadali załamanie pogody na majowy weekend i na 3 maja temperaturę ...5 stopni.
Pocieszająca jest myśl, że tak naprawdę synoptycy nie są w stanie przewidzieć pogody na więcej, niż 24 godziny naprzód, wiec mam nadzieję że bardzo, ale to bardzo się mylą!
Planować możemy i tak wypad a jeżeli pogoda faktycznie nie dopisze, to wyjazd przeniesiemy na "za tydzień" i już!
Jeżeli szkoła, praca, mąż lub żona przeszkadzają Ci w nurkowaniu, rzuć to wszystko w diabły i zanuraj z nami!
Ryszard Szwajcer

Postprzez Jarek » czwartek, 28 kwietnia 2011, 10:17

Przepraszam że się wtrącę :roll: Normalnie synoptycy potrafią przewidzieć pogodę w 98% pewności na jakieś 5 do 7 minut do przodu. Na 24 godziny do przodu przewidują w ok. 50%. I to nie żart :cry: Mówi się nawet że jeśli synoptyk mówi że będzie jutro piękne słońce, to ono będzie no chyba żeby lało. A jak mówi że będzie lało , to na pewno będzie lało. To jest te 50%. Trza być dobrej myśli, bo jak synoptycy na kilka dni do przodu mówią to .... mówią. :?
Jarek

Postprzez Patryk » czwartek, 28 kwietnia 2011, 23:55

Tak to już jest, kiedy w telewizji ogłaszają pogodę dla każdego, czyli mówią to co każdy z osobna akurat chce usłyszeć.
"Jutro będzie piękne słońce, lecz niestety miejscami może też trochę pokropić" 8-) Czyli uniwersalna i nieomylna prognoza.

Jak dla mnie najbardziej trafną prognozę ma http://new.meteo.pl . Chociaż ostatnio się pomylili i musieliśmy szukać suchego miejsca do treningu...
Obrazek
Patryk

Postprzez Ryszard Szwajcer » niedziela, 1 maja 2011, 15:06

Ponieważ dość pesymistyczne prognozy pogody na dzień 3 maja utrzymują się już od kilku dni w stanie niezmiennym powstaje dość uzasadniona obawa, że faktycznie pogoda nie dopisze nam przy organizacji nart wodnych i wakeboardingu w dniu 3 maja 2011r.
Dlatego na wszelki wypadek przygotowaliśmy alternatywnie inną możliwość zabawy i wspólnego, wesołego spędzenia czasu w pochmurny, deszczowy i ogólnie kiepski dzień.
Jeżeli pogoda faktycznie nie dopisze naszym zabawom na świeżym powietrzu i do tego na otwartej wodzie, przechodzimy na wodę "zakrytą" :D
Wybieramy się więc wspólnie na basen do "Gołębiewskiego" w Wiśle.
Szczegóły można śledzić pod poniższym linkiem:
viewtopic.php?f=47&t=69&p=968#p968
Ryszard Szwajcer

Postprzez Patryk » poniedziałek, 2 maja 2011, 14:50

Niestety prognozy pogody nie są optymistyczne, więc jedziemy do Gołębiewskiego wymoczyć się, wygrzać w saunach i pozjeżdżać na zjeżdżalniach! :)

Spotykamy się na stacji benzynowej z McDonaldem w Jasienicy o godzinie 15:30, lub już pod basenem Gołębiewskim w Wiśle około godziny 16.
Obrazek
Patryk

Powrót do Umawiamy się na Wakeboarding / Narty wodne